Edvin Anger föll i kvartsfinalen på skid-VM. Foto: Viaplay

Edvin Anger föll i uppförsbacke i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Edvin Anger, 20, låg bra med i den första kvartsfinalen, men i den långa uppförsbacken föll han på eget grepp.

Erik Valnes ledde loppet när Anger fölll på eget grepp i lössnön och bröt staven. Valnes vann före Johannes Hösflot Kläbo, de var även snabbast i kvalet.

Anger åkte uppgivet i mål på sjätte och sista plats nära minuten efter den norska tätduon. Hans första seniormästerskap slutade i en stor besvikelse.

”Man spänner sig”

– Jag är besviken såklart. Det är hemskt och tråkigt när jag visar att jag är i bra form, säger Edvin Anger till SVT Sport.

Vad hann du tänka i situationen?

– Man hinner inte tänka någonting, man ligger ner på en tiondel och då är det kört. Man vet att det handlar om halva sekunder för att gå vidare. Och ramlar man så finns det ingenting att göra på slutet.

Det har varit flera incidenter, vad tror du det beror på?

– Det är löst. Man spänner sig lite grann då.

– Det är hans eget fel och han får bara komma igen, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Lyckad debutsäsong

Edvin Anger har slagit igenom den här säsongen, som är hans första i världscupen. 20-åringen har fyra finalplatser och kom till VM med förhoppningar.

– Om jag får ut det jag har på dagen och ger mig själv chansen, då vet jag att jag likaväl kan stå på pallen. Det är ingenting som jag behöver vara hemlig med, sade Anger till SVT strax inför VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.