Viktor Thorn. Foto: Bildbyrån

Efter skadan – Thorn siktar på världscupen i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Thorn har missat inledningen av världscupen efter dubbla operationer för diskbråck. Nu siktar 23-åringen på en tidigarelagd comeback till vc-tävlingarna i Falun i början av februari.
– Jag ska köra Sverigecupen nu i helgen så hoppas jag kunna prestera tillräckligt bra för att bli uttagen till truppen till världcupen i Falun, säger Thorn till SVT Sport.

Under en säsong där de svenska herråkarna har blandat och gett med sina insatser ser nu landslaget ut att få tillbaka 23-årige Viktor Thorn. Thorn hade en kämpig försäsong där han drabbades av två separata diskbråck som tvingade skidlöparen till dubbla operationer.

Nu har rehabprocessen haft sin gång och för drygt två veckor sedan var Thorn tillbaka i skidspåret för första gången. Nu satsar 23-åringen på att vara med i den svenska truppen till vc-tävlingarna i Falun 8-9 februari.

– Jag ska köra Sverigecupen nu i helgen så hoppas jag kunna prestera tillräckligt bra för att bli uttagen till truppen till världscupen i Falun, säger Thorn till SVT Sport.

Siktar på tidigarelagd comeback

Thorn sa till SVT Sport för några veckor sedan att han satsade på att göra comeback i tävlingarna i Östersund veckan efter Falun.

– Det har gått ganska bra känner jag. Jag hoppas att det ska fortsätta, det har känts bättre och bättre varje helg och jag borde kunna vara tillbaka till världscuptävlingarna i Falun, säger Thorn till SVT Sport.

Någon märkbar försämring i åkningen har landslagsåkaren inte märkt av.

– Jag tycker jag kan få ut det jag har i kroppen så jag hoppas kunna åka bra, säger Thorn och fortsätter:

– Jag har ju tränat fyra månader mindre än alla andra. Det kommer ju inte gå så bra som det hade gått om jag hade tränat hela året men jag är glad att bara kunna tävla.

ARKIV: Jens Burman föll i ny tung svenskdag (19 januari)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jens Burman föll i ny tung svenskdag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer