Efter en jobbig rehabperiod är Viktor Thorn nu tillbaka i tävling och siktar på en comeback i världscupen i februari Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Efter operationerna – Thorn tillbaka i tävling

Uppdaterad
Publicerad

I september tvingades Viktor Thorn till en andra operation efter ett diskbråck. I november stod Thorn på skidor för första gången sen operationerna men i går var 23-åringen tillbaka i tävling.
–Jag behöver få in lite tävlingar, det blir istället för att vara hemma och köra intervaller, säger Viktor Thorn till SVT Sport.

Säsongen 2018 bådade gott för Viktor Thorn. I VM i Seefeld kom Thorn på en 12:e plats på 15 kilometer och  23-åringens prestationer lovade gott inför framtiden. Men i våras tvingades Thorn till en ryggoperation efter ett smärtsamt diskbråck. En olycka kommer aldrig ensam brukar man säga och det var onekligen sant för Viktor Thorn som i september tvingades till ytterliggare en operation efter ett nytt diskbråck.

Men nu verkar tillvaron ljusna för Viktor Thorn som under gårdagen för första gången sen skadorna var tillbaka i tävling utanför Östersund.

– Det här är ju en del av rehaben. Jag behöver få in lite tävlingar, det blir istället för att vara hemma och köra intervaller, säger Viktor Thorn till SVT Sport.

Hoppas kunna vara tillbaka till Östersund

I november sa Viktor Thorn till SVT Sport att tävlingsdebuten planerades någonstans mellan slutet på januari och början av februari. Tävlingsdebuten innebär att Thorn ligger något framför det planerade rehabschemat.

– Lite framför ligger jag nog ändå så det är känns kul. Nu blir det till att träna och tävla här i närheten för att få till bra fartpass, säger 23-åringen till SVT Sport.

Och världscupdebuten hägrar för Viktor Thorn. Efter gårdagens tävlingsdebut siktar svensken på att vara tillbaka till touren i Östersund den 15:e februari.

– Jag vet inte exakt när jag är tillbaka i världscupen men jag hoppas kunna vara med och tävla i touren i Östersund, avslutar Viktor Thorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer