Viktor Thorn. Foto: TT

Thorns glädjebesked – på skidor för första gången sedan midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Längdskidåkaren Viktor Thorn har inte stått på ett par skidor sedan midsommar i år – förrän nu.

I dag fick den svenska åkaren äntligen ge sig ut i spåren igen.

– Det var speciellt. Lite ovant men det kändes förvånansvärt bra, säger Viktor Thorn till SVT Sport.

Viktor Thorn var en av få längdskidåkare på herrsidan som lyckades prestera på en bra nivå ifjol. Tillsammans med Calle Halfvarsson var han den enda manliga åkaren i Sverige på herrsidan att hamna topp 20 i världscupens totalställning.

Men perioden efter säsongen har varit tuff för Thorn. Dubbla operationer för diskbråck förpassade Thorn till gymmet och rehab, och det var inte förrän i dag som han kunde stå på ett par skidor igen.

– Man är ju fortfarande lite försiktig för att inte ramla eller så, men det var riktigt kul, skönt att inte bara köra på gymmet. Jag åkte jättelugnt, och det blir väl så i början, säger Viktor Thorn till SVT Sport.

Hur har rehaben gått?

– Det har inte varit några konstigheter, jag hoppas att det flyter på som det gjort, fortsätter han.

”Vet jag att jag kan vara med och slåss om pallplatser”

Hur ser prognosen ut nu?

– Det blir väl att fortsätta rehaba, och sedan öka successivt under vintern och sedan tävla igen. Jag vet inte riktigt när exakt men någon gång i slutet av januari, kanske början av februari.

Thorn menar att man förmodligen inte kan förvänta sig några enorma prestationer från honom den här säsongen, även om han hoppas. Siktet ligger i stället inställt på nästa säsong.

– Jag hoppas ändå kunna åka bra redan i år och då vet jag vad jag har för kapacitet.

Vad har du för kapacitet?

– Höjer jag mig ett snäpp från ifjol vet jag att jag kan vara med och slåss om pallplatser – det är mitt mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.