Foto: Bildbyrån

Experten: Här är stafettlaget jag vill se

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s längdexpert Mathias Fredriksson tror på svenskt guld på damernas stafett i VM. Han vill se ett blågult lag där Jonna Sundling petas.

Efter Frida Karlssons succé i VM med silver på damernas 10 km ser det svenska laget mycket intressant ut. Även vinterns stjärnskott Ebba Andersson är ett minst sagt spännande namn, även om formen under VM inte varit lika god (varit förkyld).

Det finns flera duktiga åkare som inte kommer få plats i det svenska laget, och Mathias Fredriksson tror att Jonna Sundling, Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter petas. Istället vill ha se följande lag:

1. Charlotte Kalla

2. Frida Karlsson*

3. Ebba Andersson

4. Stina Nilsson

*Fredriksson: ”Helst skulle jag vilja se Ebba på andrasträckan mot Johaug, men om det nu är lite frågetecken kring henne (tillbaka efter förkylning) så skulle jag sätta in Frida där”.

– Charlotte, Frida och Ebba är givna. Sedan står det mellan Stina och Jonna. Normalt är Stina given i laget, men jag sätter ett frågetecken kring hennes form trots två medaljer i VM. Men jag tror att Rkard Grip (förbundskaptenen väljer Stina ändå med tanke på erfarenheten och vinnarskallen, plus att Stina fått en veckas ytterligare träning nu också, fortsätter Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.