Mathias Fredriksson tror att Charlotte Kalla fortsätter. Foto: Bildbyrån

SVT-experten om Kallas framtid: ”Tror hon fortsätter”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har haft en tung säsong och är osäker på framtiden. SVT Sports expert Mathias Fredriksson tror ändå att Kalla fortsätter för att göra en sista laddning.

– Hon vill inte sluta på det här sättet, säger han i Vinterstudion.

Säsongen har hittills inte blivit som Charlotte Kalla själv hade tänkt sig på förhand. I säsongens stora höjdpunkt Tour de Ski blev det en total tolfteplats.

– Om jag väljer att fortsätta ett år till kommer vi garanterat att göra justeringar men just nu går det inte att göra någon quick fix. Vad man skulle kunna göra annorlunda är något vi funderar på och utvärderar hela tiden, sa Kalla i en intervju med SVT tidigare i veckan.

Läs mer här: Charlotte Kalla osäker på framtiden

Klipp: Kallas säsong på 60 sekunder

”Tror hon fortsätter”

SVT Sports expert Mathias Fredriksson tror däremot att det blir en fortsatt satsning kommande säsong av Charlotte Kalla.

– Jag tror inte att hon vill sluta på det här sättet. Innan den här säsongen tror jag inte Kalla tänkte att det här blir min sista säsong. Jag tror hon kommer fortsätta då hon vet att det är mästerskap nästa år, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson i Vinterstudion.

En anledning tror han även är den ekonomiska aspekten.

– Hon tjänar bra pengar, och det är ingen hemlighet. Alternativet är ju att göra någonting annat och det är ganska mycket ned i pengar.

Bättre i mästerskap

Trots den svaga säsongen betonar Fredriksson att Charlotte Kalla faktiskt aldrig varit på pallen i den totala världscupen. Hon har varit en utpräglad mästerskapsåkare.

– Kalla har varit väldigt skicklig på att få ut maximalt under mästerskapsveckorna. Alla medaljer talar ju för sig själv, men sedan har hon inte varit lika duktig att hålla den nivån under världscupen. Det är mästerskap som varit hennes grej.

Stor förändring

Charlotte Kalla är inne på om det blir en fortsättning att det i så fall blir en förändring i träningsupplägget.

– Hade jag varit hennes tränare hade jag sagt att ”ta många beslut själv”. Kalla har svaret själv eftersom hon varit med så länge. Jag skulle lägga över mycket ansvar på Charlotte, och det tror jag är svaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.