Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nadine Fähndrich och Emma Ribom krokade ihop i Lahtis. Foto: BILDBYRÅN

Ribom i pjäxdrama med Fähndrich: ”Där och då ville jag mest gråta”

Uppdaterad
Publicerad

I går var Nadine Fähndrich förkrossad över den svenska lagtaktiken som berövade henne sprintcupsbucklan. I dag på masstarten över 20 km fastnade hon i Emma Riboms bindning och fick loppet förstört och slutade 39:a.

– Där och då ville jag mest gråta, säger Ribom som kände sig bra när incidenten inträffade.

Nu är inte Fähndrich någon distansåkare av rang och hon kände sig trött redan före start.

– Jag hade ingen energi kvar till i dag, jag var trött efter en lång säsong och dessutom dränerad efter alla känslor under gårdagen, säger Fähndrich till SVT Sport.

Ribom och Fähndrich var med i tätklungan på runt tionde plats i början av loppet men efter incidenten var Ribom 45:a efter fem kilometer. Fähndrich var då 48:a.

”Stod och slet rätt länge”

Det pratas om en incident under loppet?

– Jag hade mycket högre fart än Emma (Ribom) och kom väldigt nära och skidspetsen kom åt hennes bindning. Hon var tvungen att öppna bindningen och ta bort skidan men sedan kunde vi åka som vanligt igen, säger Fähndrich.

Ribom berättar mer dramatiskt om händelsen där de drog och slet i varandra under lång tid för att komma loss.

– Vi satt verkligen fast i varandra och funderade länge på hur vi skulle komma loss. Hennes skida kom under min bindning och ut på andra sidan, hennes spets kom ut på andra sidan och vi stod och slet rätt länge. Jag har aldrig varit med om något liknande och där och då ville jag mest gråta, säger Ribom som kände sig bra när incidenten inträffade.

– Jag tror att jag kommer att skratta åt det i framtiden, säger Ribom med ett leende efter att ha slutat 36:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.