Linn Svahn är noga med förberedelser. Foto: TT

Förberedelse – en viktig del i Svahns framgång

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn har tagit två individulla sprintsegrar i världscupen. En viktig del i framgången för Svahn är en noggrann förberedelse där hon studerar bland annat studerar gamla lopp.
– Det är en förutsättning för att prestera, säger Linn Svahn till SVT

I dag körs den klassiska sprinten i Oberstdorf som nästa år är arrangör för skid-VM. En av favoriterna är sprintkometen Linn Svahn, 20 år, som vunnit två individuella världscuptävlingar den här säsongen.

– Banorna är fina och jag har sett några lopp under Tour de Ski inför helgens tävlingar, och det är lite förändrade banor. Men det är en tuff sprintbana och den kommer vara väldigt utslagsgivande. Det är jättekul få testa ett år innan och jag ser fram emot vad jag känner för spåren, säger Linn Svahn till SVT Sport.

Vad blir viktigt?

– Det är mycket att utgå vad man själv har för kapacitet och egna styrkor för att kunna nyttja dem på bästa möjliga sätt. Jag tror att jag har någon nyckel, säger hon och utvecklar:

– Senaste veckan har jag jobbat med att framförallt sätta upploppet i hög fart. Det kommer gå fort mot mål och det blir en viktig detalj.

Noga med förbereldser

Linn Svahn tycker att förberedelser är viktigt för att nå framgång.

– Det är superviktigt och jag tror att man kan få en fördel med en bra förberedelse. Eller jag tror det är en förutsättning för att prestera och jag tar det väldigt seriöst och ser det som en styrka att kunna nyttja. Hittills är jag väldigt nöjd hur jag gjort.

SVT1 och SVT Play sänder sprinten med start klockan 11.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer