Framgångarna ska lyfta Karlsson under sommarträningen

Publicerad

Frida Karlsson stod för ett av de största genombrotten av en svensk idrottare någonsin när hon gick från lovande junior till flerfaldig VM-medaljör på några månader. Nu är säsongen över och Karlsson ser redan fram emot nästa.
– Det är klart att jag blir inspirerad av att det gått så bra, säger Karlsson till SVT Sport efter SM i sprintstafett i Bruksvallarna i dag.

Alla framgångar i vinter för Karlsson kommer att lyfta henne mentalt när nu det tuffa jobbet tar vid med sommarträning och uppladdning inför nästa säsong.

– Det är mycket jag tar med mig till träningen i sommar. Det är klart att jag blir inspirerad av att det gått så bra, säger Karlsson.

Hur ser du på nästa säsong nu då?

– Man måste nog vara ganska ödmjuk ändå, bara för att det gått bra nu så betyder inte det att det alltid kommer att gå uppåt. Man kommer att stöta på motgångar och det ska man vara förberedd på, säger Karlsson.

Nu är en lång säsong över och det finns äntligen tid att njuta en stund innan hårda barmarksträningen inleds.

– Jag har inte riktigt hunnit ta in allt än. Nu kommer en period när man verkligen kan slappna av och njuta av den fina säsongen som varit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer