Spännande avslutning i den kombinerade lagsprinten

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike hade en säker ledning inför den allra sista sträckan i den nordiska kombinationens lagsprint men höll på att tappa allt på upploppet.

– Det är så häftigt, jag kan inte tro det. Det var så spännande i slutet, jag kan inte tro det. Jag ramlade på sista sträckan och det var ett svårt lopp, snön var så lös, säger franske Jason Lamy-Chappuis till SVT Sport.

Jason Lamy-Chappuis lyckades kraftsamla en sista gång på upploppet och det räckte för att hålla undan för tyske Eric Frenzel ända in i mål.

– Jag var rädd på slutet men jag vet också att Jason har en bra spurt. Jag är så lycklig, säger Frankrikes andreman Francois Braud till SVT Sport.

VM i Falun

Frankrike hade en säker ledningen efter den inledande backhoppningen och gick ut elva sekunder före Japan i lagsprinten. Tyskland startade ytterligare tio sekunder efter och Norge totalt 44 sekunder bakom.

Länge såg det också ut som att fransmännen skulle ta en enkel seger även i lagsprinten. Men på den sista sträckan hände något. Lamy-Chappuis kroknade totalt och jagande Frenzel som startade sträckan tolv sekunder bakom tog in meter för meter. Inför upploppet var tyskarna i kapp och det blev en spurt. Då plockade Lamy-Chappuis fram krafter ingen trodde fanns och lyckades dra i från en snopen  Frenzel ända in i mål.

Katastrofdålig snö

Tyskarna var dock inte för missnöjda men passade på att ge en känga till arrangören för den dåliga snön.

– Vi gjorde vårt bästa, vi är nöjda med silvret. Men det var dåliga förutsättningar i dag. Det kändes inte som ett mästerskap, säger Eric Frenzel.

Om den dramatiska avslutningen säger tyskarna att den sista kurvan före upploppet förändrade allt.

– Det var en hård fight. Han stängde mig inför den sista kurvan och jag kom aldrig förbi. På upploppet var jag tvungen att släppa honom, menar Frenzel.

Frankrike försvarade där med sitt VM-guld från 2013. Tyskland slutar tvåa och Norge trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet