Fredriksson: ”Alla fyra svenskor kan vinna”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Mathias Fredriksson har stora förväntingar på damlaget när sprinten inleder VM i Seefeld i dag.

– Alla svenskor kan vinna. Det är ingen skräll om det blir en helsvensk pall säger han.

VM i Seefeld inleds i dag med sprinten. Och på damsidan är det en stark trupp som kommer till start. Säsongens suverän Stina Nilsson är tillbaka efter skada och får bära favortiskapet.

– Stina Nilsson är favorit. Hon har varit överlägsen den här säsongen. Hon är snabb och bra på den här banan. Hon har även en pondus, hon kommer först in i spåret när hon vill, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Stina Nilsson kompletteras i truppen av Maja Dahlqvist, Hanna Falk och Jonna Sundling. SVT Sports expert Mathias Fredriksson tror att det kan bli en bra svensk i spåren.

– Bakom Stina finns Maja, Hanna och Jonna som alla kan vinna. Det är ingen skräll om någon annan vinner än Stina. Alla har åkt bra och det är inte helt förvånande om det blir en helsvensk pall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.