Petter Northug svarar på Calle Halfvarssons hånvideo. Foto: Bildbyrån

Petter Northug svarar efter Halfvarssons hånvideo

Publicerad

Petter Northug är på plats i Seefeld som expert i norska TV2.
Och den tidigare skidkungen har inte missat musikvideon där Calle Halfvarsson går till hård attack mot hela Norge.
– Jag tog det med ett leende. Jag har väntat på ett sånt svar, säger han i TV2.

Skid-VM har ännu inte börjat, men det stormar redan i Seefeld efter att Calle Halfvarsson i en musikvideo, som publicerades i norska NRK:s komediprogram ”Helt Ramm” under tisdagen.

Där bland annat Halfvarsson sätter eld på en Petter Northug-pappfigur, sågar i en som föreställer Norges stjärna Johannes Hösflot Kläbo och rappar sedan om honom.

Under onsdagen klev Halfvarsson ut och bad om ursäkt.

– Det var inte så jag hade tänkt mig att det skulle bli. Vi känner varandra sedan tidigare, jag skulle få se den innan den publicerades men jag fick inte det, sa han då.

Men en av huvudpersonerna i musikvideo, Petter Northug, verkar ta det hela med ro.

Den tidigare skidkungen är på plats i Seefeld som expert för norska TV2 och deltog under kvällen i det direktsända programmet ”Camp Seefeld”.

– Jag tog det med ett leende. Jag har väntat på ett sånt svar. Nu kom det äntligen. Jag och Calle har alltid haft en väldigt vänskaplig och god kamp, säger han i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer