Visa alla (2)

Kläbo efter Halfvarssons hånvideo: ”Det är hans grej”

Publicerad

Norske stjärnan Johannes Hösflot Kläbo hånades i Calle Halfvarssons musikvideo.
Men hade få kommentarer om den.

– Jag har inte så mycket att säga, det är hans grej och det får stå för honom, säger norske längdstjärnan Johannes Hösflot Kläbo till SVT Sport i Seefeldspåren om den satiriska musikvideon där han, Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby blir hånade av Calle Halfvarsson och Robin Bryntesson.

Halfvarsson har efteråt bett om ursäkt för videon – där han bland annat sågar av huvudet på en pappfigur som föreställer Johannes Hösflot Kläbo – som SVT:s expert Johanna Ojala inte tycker är okej. Landslagschefen Rikard Grip tycker att det som har hänt är oerhört olyckligt.

”Inte okej att filmen kommer ut”

– Det som är där i de scenerna är inte lämpliga och tillhör inte vår idrott, och är framför allt inte någonting som står för hur Calle är som person, säger Rikard Grip till SVT Sport.

– Calle gick in i det med förutsättningar som inte var tydliga. Han rycktes med i stunden vilket jag har stor respekt för, men fortsatt är det inte okej att filmen kommer ut.

Landslagschefen Grip efter Halfvarssons musikvideo: ”Inte OK att den kommer ut”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer