Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson tröttnade men topp tio i comebacken: ”Lite överladdad”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson gjorde comeback efter tävlingsuppehållet på 70 dagar. Svenskan var offensiv och försökte täppa till mot tättrion då hon låg fyra men tröttnade och slutade nia.

– Maja (Dahlqvist) har fått tygla mig på rummet, jag har bara hoppat runt. Jag har varit förväntansfull och glad, men klart att jag varit lite överladdad, säger Karlsson till SVT Sport.

Karlsson körde i blå Sollefteådräkt och startade som nummer 25 i masstarten över 10 km fritt och var femma vid den första varvningen efter 2,7 km och hade då bara fyra sekunder fram till täten där Therese Johaug drog. I täten var, förutom Johaug, Heidi Weng, Ebba Andersson och Astrid Uhrenholdt Jacobsen samlade.

Karlsson fick kontakt med Jacobsen men tappade på tättrion. Halvvägs vid 5,2 km hade duon nio sekunder upp till tättrion. Och på det tredje varvet av fyra började tröttheten komma.

– Jag gick väldigt hårt på tredje varvet, men jag hade inte förlåtit mig själv om jag inte gett mig chansen, resonerar Karlsson som var 50 sekunder efter segrande Johaug.

”Jag fick slita ganska mycket i dag”

Nu är tävlingscomebacken avklarad för supertalangen som åter är i tävlingsspåret. Hon har inte tävlat sedan i början av december.

– Jag väntade mig ingenting i dag. Jag fick slita ganska mycket och jag behöver några lopp för att komma in i det på riktigt, förutser Karlsson.

Hon var nia i konkurrens med världseliten men långt ifrån nöjd trots den besvärliga bakgrunden med hälsoproblem. Träningen har under uppehållet legat på en mininivå med runt en timmes skidåkning per dag, ingenting mot vad övriga i världseliten lägger ner. 

– Placeringen spelar ingen roll, det var bara att komma igång och känna att jag är tillbaka. Det kändes bra väldigt länge idag.

KLIPP: Här avgör Johaug – rycker ifrån Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.