Foto: Bildbyrån/SVT

Johaugs uppmaning till Frida Karlsson: ”Ett steg på vägen”

Uppdaterad
Publicerad

1 december var senaste gången Frida Karlsson stod på startlinjen.

I morgon gör hon comeback i Falun.

– Hon ska sänka axlarna och bara njuta, uppmanar Therese Johaug.

Frida Karlsson har inte tävlat på över två månader efter att hon blev stoppad av landslagsledningen på grund av näringsbrist.

I morgon är hon tillbaka igen.

– Jag har inte tränat mycket alls. Det har varit på en nivå som jag gjorde när jag var tio-elva år fast på ett annat sätt. Men jag har varit glad för det lilla och förstått varför det är på det här sättet, sa Frida Karlsson till SVT Sport igår.

Morgondagens favorit över 10 kilometer i Falun är som vanligt Therese Johaug. Norskan är glad över att få se Karlsson i spåren igen.

– Det ska bli otroligt roligt att få se Frida på startlinjen igen, säger hon till SVT Sport.

”Bra folk runt sig”

Samtidigt skickar hon en uppmaning till den combackande 20-åringen.

– Jag tror det är viktigt att vi kanske inte skruvar upp förväntningarna. Går det bra för henne så är det bara en bonus. Det kommer många lopp framöver. I morgon ska hon bara njuta över att vara tillbaka på start, också lägger vi ingen press på henne.  Vi ska inte förvänta oss att hon ska vara med i toppen.

– Jag hoppas och tror att hon kanske kör lite avslappnat i morgon. Jag tror det är bra folk runt henne som säger att det här bara är ett steg på vägen tillbaka.

KLIPP: Därför gör Frida Karlsson comeback (31 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.