Frida Karlsson avbröt Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson avstår Lahtis: ”Vill inte stressa”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kommer inte till start vid världscuptävlingarna i finländska Lahtis i nästa vecka, meddelar Svenska skidförbundet.

– Jag vill inte stressa igång något, säger Karlsson.

Den 21-åriga stjärnan bröt förra veckans Tour de Ski efter sex av åtta etapper sedan hon drabbats av en skada på hotellrummet mellan etapp 4 och 5.

Karlsson är tillbaka i träning efter att ha avstått lördagens sprint och söndagens klättring i Val di Fiemme, Italien, men reser alltså inte med landslaget på stundande världscuptävlingar.

Tour de Ski

”Det känns bra ändå. Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt. För att vara helt på säkra sidan och inte stressa igång något kommer jag stå över Lahti för att vara hundra procent redo för fajt på hemmaplan i Falun helgen därpå”, säger Frida Karlsson i ett pressmeddelande.

Tävlingarna i Lahtis arrangeras den 23–24 januari med skiathlon och stafetter.

KLIPP: ”Kändes inte värt att riskera något” (10 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet