Frida Karlsson osäker inför sprinten: ”Jag vet inte...”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson slutade elva på dagens etapp i Tour de Ski och var halvminuten efter täten. Det var en ny besvikelse med en skadad kropp som inte läkt ihop.

– Det är ingenting man blir av med på en halv dag, säger Karlsson till SVT Sport.

Blödningen i skinkan efter chinsskadan på hotellrummet i tisdags fortsätter att plåga Karlsson som inte alls känns igen i Tour de Ski. I dag följde hon med bra i början av masstarten men föll sedan ifrån.

– Jag gör så gott jag kan. Det var inget steg framåt faktiskt. Det är ingenting man blir av med på en halv dag. Jag får kriga hårt och gjorde så gott jag kunde med dagens förutsättningar, säger Karlsson nedstämt till SVT Sport.

Tour de Ski

”Frustrerande”

Hon sliter utan att få ut den kapacitet som finns. Trots det är Karlsson trea totalt med Ebba Andersson tre sekunder bakom.

– Det är frustrerande och jag vet ju vad jag kan. Det stämmer inte fullt ut.

Kör du sprinten i morgon?

– Ja... Jag vet inte... På ett sätt är det bra att få erfarenheten med tävlingar och så men samtidigt är det väldigt frustrerande att inte få ut det jag vet att jag kan.

Karlsson har tidigare berättat att hon är väldigt pessimistisk direkt efter målgång vid mindre lyckade lopp men att perspektivet brukar växla med lite distans till insatsen.

– Jag tror definitivt att Frida kommer till start under lördagen. Hon har ju ett bra utgångsläge även om skadan hämmar henne och hon inte får de svar hon vill ha, säger Anders Blomquist.

SE MER: Så var damernas masstart

Fakta: Tour de Ski, damer

Ställningen efter sex av åtta etapper:

1) Jessica Diggins, USA, 2.25.02

2) Julia Stupak, Ryssland, +55

3) Frida Karlsson, Sverige, +1.42

4) Ebba Andersson, Sverige, +1.45

5) Krista Pärmäkoski, Finland, +2.06

15) Linn Svahn, +4.03

23) Emma Ribom, +7.14

24) Jonna Sundling, +7.44

32) Moa Lundgren, +9.20

36) Moa Olsson, +10.38

Det återstående programmet, damer och herrar:

Lördag: Val di Fiemme: Sprint, damer och herrar (klassisk stil, 13.05).

Söndag: Val di Fiemme, klättring uppför Alpe Cermis: Damer 10 km (12.45), herrar 10 km (15.35).

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet