Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ARKIV: Se när Frida Karlsson vinner Tour de Ski 2023. Foto: TT/Rörligt Viaplay

Frida Karlsson kan sluta om tre år: ”Det är så jag sagt till mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

24-åriga Frida Karlsson har semester från skidåkningen. Snart kan skidåkningen vara över eftersom hon planerar att lägga av om tre år.

– Det är så jag sagt till mig själv. Det finns ju mer här i livet, säger Frida Karlsson till Expressen.

Under skidsemesterperioden april/maj har hon legat i ordentligt och varit i Norge, Portugal, Tyskland och en sväng till Åre och dess berömda afterski.

– Jag har gjort precis allt jag velat. Det blir ju så mycket mer motiverande att gå in i träningsåret om du känner att du gjort allt. Att du fått din dos, säger Karlsson till Expressen.

Hon umgås med tanken på att lägga av våren 2027 och trodde att hon kommunicerat ut det redan, vilket dock ingen hört innan hon säger det till Expressen vid en intervju i Östersund.

”Inte är för evigt”

– Jag gillar att ha deadlines. Det är då jag jobbar bäst. Så har det alltid varit, ända sedan jag gick i skolan. Det är lite för den egna motivationen. Att känna att det jag håller på med inte är för evigt, att ta tillvara på det fullt ut. Att jag kommer att göra allt jag kan de här tre åren, säger Frida Karlsson.

Även om planen är att lägga av efter VM i Falun 2027 och SM hemma i Sollefteå, ett arrangemang man sökt, senare under vårvintern är inget hugget i sten. Men visst kittlar tanken på att lägga av efter Falun 2027.

– Det motiverar mig sjukt mycket att få skriva den sagan i Falun. Men det kan ju ändras, säger Karlsson.

Nästa år är det VM i Trondheim, 2026 OS i Cortina/Milano och 2027 VM I Falun.

ARKIV: Frida Karlsson om blodiga kraschen (6 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson har råkat ut för en blodig krasch – igen: ”Det ska kännas att man är i gång”. Foto: Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.