Ebba Andersson och Frida Karlsson går för guld i tremilen. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson och Ebba Andersson missar världscupen i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnorna Ebba Andersson och Frida Karlsson missar världscupen i Falun.

De dras fortsatt med förkylningssymptom.

–  Det är såklart väldigt tråkigt att så många starka namn blir tvungna att stå över när det väntas spännande tävlingar i Falun med fantastisk hemmapublik, säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Flera åkare i landslaget dras med förkylningssymptom, sedan tidigare är det klart att William Poromaa och Johan Häggström står över tävlingarna på grund av att de dras med en förkylning.

– Just nu har vi många som är eller har varit förkylda, och som inte riktigt är tillbaka för tävling än, säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Nu meddelar svenska skidlandslaget att även storstjärnorna Ebba Andersson och Frida Karlsson missar tävlingarna på hemmaplan i världscupen.

– Det är såklart väldigt tråkigt att så många starka namn blir tvungna att stå över när det väntas spännande tävlingar i Falun med fantastisk hemmapublik, säger Byström

KLIPP: Ebba Anderssons kross i tremilen – Frida Karlsson tog brons 4/3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.