Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det tog emot att behöva vila förra helgen för Frida Karlsson. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Frida Karlsson om covidvilan: ”En del av mig ville tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson åkte på covid efter premiärhelgen i världscupen i Ruka för knappt två veckor sedan och fick stå över tävlingarna i Gällivare senast.

– Det finns en del av mig som tänker att jag hade kunnat tävla i Gällivare, säger Karlsson eftertänksamt inför tävlingarna i Östersund till SVT Sport.

Karlsson hade lätta symptom och när Linn Svahn, Jonna Sundling och William Poromaa lämnade återbud till Gällivare senaste helgen ville Karlsson avvakta.

– Det satt hårt åt att behöva vifta med den vita flaggan och jag höll hoppet uppe länge men sedan kom vi överens att det inte var klokt att tävla när man ser ett vitt streck i testet, säger Karlsson på Östersunds skidstadion.

Från etta till sexa i världscupen

Karlsson ledde den totala världscupen efter Ruka men har rasat ner till sjätte plats.

Hur tänker du kring systemet att man missar så mycket världscuppoäng när man inte tävlar?

– Det är ju klart att jag inte skulle tävlat i Gällivare med covid i kroppen men det finns en del av mig som tänker att jag hade kunnat tävla. Man vill ju jaga de där poängen och det kanske hade det varit positivt att räkna bort en helg. De flesta får ju räkna med att man är borta en helg under ett år, säger Karlsson om reglerna som gynnar den som tävlar mycket och håller sig nära toppen utan att nödvändigtvis nå pallen.

”Får se hur kroppen svarar”

Det jobbigaste var att stanna hemma och inte ge sig ut i spåren för tidigt trots att det kändes ganska bra där hon var lite hostig.

– Det frestade på tålamodet att inte sticka ut för tidigt. Det känns ganska bra och jag tror inte att det tagit för mycket men det är hacken som man vill undvika, jag vill ju hålla träningen i rullning, säger Karlsson som mest är glad över at vara tillbaka.

– Jag räknar inte med toppform, det verkar lite orimligt utan får se hur kroppen svarar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.