Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Instagram

Frida Karlsson om de blodiga bilderna: ”Jag är en dramaqueen”

Uppdaterad
Publicerad

Förutom att vara en skidåkare i världsklass har Frida Karlsson en förmåga att hamna i märkliga incidenter. Hon bjuder på sig själv med distans och en stor portion humor.

– Jag är en dramaqueen, säger hon till SVT Sport.

Under gårdagen presenterades den stora nyheten att Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn var tillbaka i landslagets träningsgrupp efter att ha kört i egen regi under ett år.

Trion befinner sig just nu på Mallorca och efter ett långt cykelpass ställde de upp på intervjuer. Där fick Karlsson frågor kring de blodiga bilder hon visat upp på Instagram i slutet av april efter en vådlig incident hemma i Östersund.

– Det var inte så dramatiskt som det såg ut. Jag fick staven mellan benen mitt i en intervall och så gjorde jag en ”faceplant”och hann inte ta emot och fick näsblod men jag fortsatte intervallen, säger Karlsson och visar med händerna hur staven slog upp i ansiktet.

Karlsson förväxlades med en löpande tik

– Det bara forsade blod. Det var någon som kom och frågade ”det måste vara någon tik som löper efter spåret”. Men det var jag, förklarar Karlsson den dråpliga händelsen.

Hon tänkte torka bort blodet men landslagskompisen Moa Ilar ville bevara ögonblicket.

– Det var Moa som sa: ”Torka inte bort det utan stanna där så jag kan ta en bild.” Det var kul.

Hur är det att dela med sig av den här typen av material till dina fölljare?

– Jag spelade vidare på att jag är en dramaqueen, ler Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.