Frida Karlsson inför sista Johaug-duellen: ”Som att hon gör slut”

Uppdaterad
Publicerad

När världscupssäsongen avslutas i Falun i helgen ställs Frida Karlsson mot legendariska Therese Johaug för sista gången.

– Jag kommer att sälja mig dyrt och försöka bjuda upp till dans, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Therese Johaug, som nyligen meddelade att den här säsongen blir hennes sista i världscupssammanhang, kommer till Falun för en sista show.

Helgens tävlingar i Falun blir nämligen säsongens sista då världscupavslutningen, som skulle gått i Ryssland, ställdes in. En som är tillbaka i spåret är Frida Karlsson som letar efter formen. Genom åren har hon haft flera tuffa dueller mot Johaug.

– På ett sätt känns det lite som att jag inte har bjudit upp till dans nu på slutet – och nu ska hon gå och göra slut med mig.  Det är en stor skidåkare som lägger skidorna på hyllan, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

”Kommer sälja mig dyrt”

Karlsson, som stod över tävlingarna i Holmenkollen där Johaug hyllades stort, ser fram emot duellen på hemmaplan.

– Jag hoppas ju såklart att jag har kroppen att jobba med. Jag kommer sälja mig dyrt, sen vet vi vad vi får av henne. Så det är bara att försöka att bjuda upp till dans.

Sett till hur Karlssons form varit senaste tiden tyder inte mycket på en jämn Johaug-Karlsson-duell. Den 22-åriga svenskan har nämligen slitit hårt efter årsskiftet.

– Jag har sett att min form varit sviktande efter min hårda träning över jul på höjd. Jag har inte alls varit där jag velat kroppsmässigt. Jag har bara velat tävlat och varit revanschsugen mentalt och verkligen suktat efter att få göra ett till bra lopp. Men kroppen har bara sagt ifrån, säger Karlsson och fortsätter:

Storpublik väntas

–  Så efter skiathlonen på OS har jag inte vetat någonting om var jag ligger egentligen och jag står här som ett frågetecken nu också. Det känns bättre än i Lahtis, jag känner mig mer som mig själv men jag kan inte förvänta mig stordåd nu heller.

Karlsson ser fram emot att köra i Falun dit storpublik väntas.

– Det känns bra att tävla på hemmaplan. Jag tänker bara att jag ska ut och ha kul och trycka med det jag har i kroppen och hoppas att det räcker dit jag vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.