Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson om Petter Myhlbacks ursäkt: ”Var väl befogat” Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson om vallachefens ursäkt: ”Var befogat”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson och vallachef Petter Myhlback var öppet oense efter stafetten.

I efterhand har Myhlback bett om ursäkt för sin reaktion.

– Det var väl befogat. Men jag har vänt blad, säger Karlsson.

Frida Karlsson menade att hon hade dåliga skidor i stafetten. Vallachef Petter Myhlback höll inte med – och menade att han var trött på att det ofta skylls på materialet.

Efter den offentliga konflikten höll landslaget ett möte, där de diskuterade både loppet och händelserna som följde.

– Vi kom väl fram till att kommunikation är viktigt och att vi kanske ska prata med varandra i stället för utåt, säger Karlsson, som menar att hon nu har vänt blad.

– Vi har ju pratat efteråt och han var ganska ångerfull då, så det är no hard feelings.

Karlssons förtroende för vallateamet är intakt och hon menar att hon aldrig har ifrågasatt att de gör sitt bästa, precis som åkarna gör.

– Arbetet vi gör är proffsigt, jag har fullt förtroende för att han gör allt han kan för att vi ska få det snabbt under fötterna, och jag vet att han tror på att jag gör mitt bästa där ute också. Men ja, ibland åker man dåligt fast man gör jobbet. Samma gäller väl vallning. Vi vet att de gör allt de kan och det arbetet ifrågasätter jag inte alls, men resultatet kan ändå variera, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.