Per Nilsson och Frida Karlsson. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Frida Karlssons tränare blir tysk landslagstränare

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson flyttar till Östersund – hennes tränare Per Nilsson till Tyskland.

Där blir han ny damtränare i tyska landslaget.

– Hon (Frida) var en av dem som visste tidigt, hon är skön och ser det som en möjlighet, säger tränaren Per Nilsson till SVT Sport.

Frida Karlsson har sedan skidgymnasietiden hemma i Sollefteå haft ett samarbete med tränaren Per Nilsson. Nu har han fått jobb som tränare i det tyska damlandslaget.

– Efter OS hände det grejer på den internationella fronten, jag har varit i kontakt med den tyska organisationen ett tag och var nere i helgen, säger Per Nilsson.

Trots att han flyttar ner till Oberstdorf i augusti kommer han fortsätta samarbetet med Frida Karlsson. 

Hur kommer det påverka ert samarbete?

– Det är lite tidigt att säga, men på dialogparten och med träningsplaneringen är det samma, hon börjar ju kunna träningen, säger Nilsson.

”Lätt att vara efterklok”

Frida Karlsson ska flytta till Östersund och Nilsson trycker på att de nu kommer att ses mer under säsong, när även han är ute på världscupen, med det tyska landslaget.

– Det är lätt vara efterklok, men det var inte många gånger jag såg Frida från Gällivarepremiären (den nationella premiärtävlingen i november) till efter OS, det blir skillnad nu, nu får vi mer kontakt, det ser jag som positivt.

Per Nilsson har tidigare jobbat som tränare i 26 år, bland annat för det amerikanska skidskyttelandslaget i 12 år med tre OS och på skidgymnasiet i Sollefteå.

KLIPP: Därför har Frida Karlsson inte sett OS-loppen i efterhand (23 april)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.