Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson: ”Tungt att han väljer Jens före mig”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan köpte paret hus tillsammans.

Men William Poromaa har valt att flytta ifrån Frida Karlsson.

– Det är tungt när han väljer Jens före mig, säger Karlsson till Aftonbladet och skrattar.

Frida Karlsson fick sitt stora genombrott 2019 när hon tog tre medaljer i Seefeld. Efter succén köpte hon och William Poromaa hus tillsammans i Sollefteå.

Poromaa hade en fin vinter med två niondeplatser och en stark stafettsträck i VM i Oberstdorf. Efter det påbörjade han satsningen mot OS 2022.

Då bestämde han sig för att flytta ifrån Karlsson och i stället bosätta sig i Åsarna där han kan träna tillsammans med Jens Burman.

– Det är tungt när han väljer Jens framför mig, säger Frida Karlsson och skrattar.

– Det är inte självklart vart vi bor. Han har inte så mycket som kopplar honom till Sollefteå längre. Jag har vetat att han varit sugen på att dra så när det öppnade sig en dörr att flytta till Åsarna och träna med Jens så.

”Jag är lika galen”

Frida Karlsson menar att de pratar mer med varandra nu än tidigare. Hon har full förståelse för att han valde att flytta då det blir bättre träningsmöjligheter för honom.

– Jag är lika galen. Jag hade flyttat om det hade gynnat mig men jag tror att min optimala förutsättningar är i Sollefteå och Willes i Åsarna. Då blir det så här när man är så galen som vi är och värderar idrotten så högt, säger Karlsson till Aftonbladet.

För tillfället befinner sig Poromaa och Karlsson på landslagsläger i franska Tignes.

KLIPP: Karlsson: ”Det är ju norskan vi jagar” (4 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.