Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Glädjebeskedet: Frida Karlsson är tillbaka i träning

Uppdaterad
Publicerad

Urladdningen under Tour de Ski resulterade i en lättare förkylning.

Men någon fara för VM i Planica om en dryg månad är det inte, faktum är att Frida Karlsson redan är tillbaka i lättare träning.

– I bästa fall är hon nog igång i dag med lite lättare styrketräning eller löpning, säger hennes tränare Per Nilsson till SVT Sport.

Frida Karlsson tvingades till en veckas vila efter den påfrestande Tour de Ski-veckan som avslutades med en mardrömslik klättring uppför Alpe Cermis och en kollaps i målfållan. Och sedan blev hon förkyld.

– Jag tror att den totala belastningen under Tour de Ski gör att det finns en stor risk att dra på sig en förkylning. Det är klart att tar man ut sig fullständigt så ökar man ju risken att dra på sig något virus eller en bakterie. Generellt så är det så att desto mer belastat immunförsvaret blir desto större risk är det att man blir sjuk, säger längdskidlandslagets läkare Rickard Noberius till SVT Sport.

Men någon oro för resten av säsongen, och då kanske framför allt VM i slovenska Planica om en dryg månad, finns inte.

– Nej, nej, nej, hon har tagit covidtest varje dag och det är inte det. Det är en vanlig förkylning som många andra fick efter touren också, säger Karlssons tränare Per Nilsson till SVT Sport när vi når honom efter ett träningspass med det tyska damlandslaget.

Faktum är att Karlsson redan är igång med lite lättare träning.

– I bästa fall är hon nog igång i dag med lite lättare styrketräning eller löpning. Eller om hon tar en vilodag till för säkerhets skull, i går tränade hon inte i alla fall, men det är inte hela världen, säger Nilsson.

SE ÄVEN: Fina bilderna på Frida Karlsson – besökte ungdomar i hemmaklubben (11 jan)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson på ungdomstävling i Sollefteå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.