Calle Halfvarsson missade pallen efter en spurtstrid. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson femma – behåller andraplatsen i touren

Det blev ett tajt lopp över 15 kilometer.

Efter en spurtstrid slutade Calle Halfvarsson femma och William Poromaa sexa.

Ingen rådde på dominanten Johannes Hösflot Kläbo som vann sin sjätte etapp av sex möjliga i Tour de Ski.

Masstarten över 15 kilometer klassiskt i Val di Fiemme avgjordes först på upploppet.

Både Calle Halfvarsson och William Poromaa var med och slogs om pallplatserna men hade ingen framgång på upploppet.

– Jag gjorde lite taktiska fel. Jag tror faktiskt att jag skulle kört i sista backen och försökt få en lucka. Hela loppet går hur bra som helst, hela vägen till upploppet. Jag får ingen rygg och får inte med mig farten jag ville, säger Halfvarsson.

Siktar på pallen

Svenskarna slutade i stället på femte respektive sjätte plats. För Halfvarssons del betyder det ändå att han behåller andraplatsen totalt i touren, 1.02 minut bakom ledaren Johannes Hösflot Kläbo. Norrmannen vann etappen, vilket gör att han har vunnit alla lopp hittills i Tour de Ski.

Bakom honom slutade Pål Golberg tvåa. Han är tolv sekunder bakom Halfvarsson i sammandraget.

Halfvarsson siktar på pallen, vilken han nådde för åtta år sedan då han slutade trea.

– Det känns fortfarande möjligt, säger Halfvarsson.

Rosjö med stark lopp

Erik Rosjö blev tredje bäste svensk på en 17:e plats, bara 14 sekunder bakom Kläbo.

William Poromaa som hade en blytung gårdag då han diskades och drabbades av ett tre minuters tidstillägg är 26:a i totalen, 5.02 minuter efter täten.

Tour de Ski avgörs med den sista etappen i morgon.