Calle Halfvarsson berättar att han fortsätter sikta mot OS. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson: ”OS ska bli revanschen”

Uppdaterad
Publicerad

I lördags meddelade Calle Halfvarsson att han avbryter VM.

Nu berättar han om känslorna kring den misslyckade säsongen.

– Ibland kan jag tänka: ”Fan, varför ger jag inte bara upp”, säger han till Expressen.

Calle Halfvarsson har haft en tung säsong. Efter en lång sjukdomsperiod i höstas lyckades han aldrig hitta formen och han bröt både Tour de Ski och nu VM.

– Det är en otroligt dålig säsong. Jag har inte känt mig riktigt pigg en enda gång under hela säsongen, säger Halfvarsson till Expressen.

”Jag blir lite för snäll”

Han säger att behöver ta mer eget ansvar.

– Jag har duktigt folk omkring mig, det är inget fel på mina tränare. Men jag tror nånstans att jag själv blir lite för snäll i många lägen. Jag bara gör det tränarna vill. Jag tänker att de känner min kropp bättre än jag själv, och jag bara kör på med huvudet under armen.

Han pekar ut vad som kan behövas i hans karriär framöver.

– Jag hade nog behövt någon som är jävligt duktig på att bromsa mig. Som ser vad som är på gång redan innan det börjar gå för långt.

”Vill inte avsluta så här”

Men trots att den senaste tiden varit oerhört motig för 31-åringen är siktet fortfarande inställt på en vidare satsning mot OS i Peking 2022.

– Det ska bli revanschen. Sedan får vi se, säger Calle Halfvarsson till tidningen.

– Fast ibland kan jag tänka; Fan, varför ger jag inte bara upp? Men så länge jag tror på det vill jag kämpa vidare. Jag vill ju inte avsluta så här. Inte med de här resultaten.

KLIPP: Halfvarsson: ”Bränt min kropp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.