Calle Halfvarsson tappade chansen till medalj. Foto: Bildbyrån

Halfvarsson tappade allt: ”Jag tvärdog”

Publicerad

Förhoppningar om en bra svensk placering för Calle Halfvarsson i Tour de Ski försvann med allra största säkerhet efter dagens svaga insats. Halfvarsson blev bara 21:a i den 15 kilometer långa masstarten i Val di Fiemme.

Calle Halfvarsson hade inför det nästa sista loppet i Tour de Ski chansen till en riktig topplacering i totalställningen. Den försvann i dag. Halfvarsson inledde starkt men tappade i takt med materialet. I mål var han 54 sekunder efter segraren Johannes Hösflot Kläbo.

– Det kändes inte riktigt som att jag hade materialet. De dog (skidorna) en bit in på loppet. När det börjar streta emot får jag slita för mycket och jag tvärdog på slutet, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport, som är elva och 3,40 efter Kläbo i totalställningen.

Är du besviken?

– Ja, nu tappade jag återigen en minut. Över en minut. Det blir för mycket tid som rinner iväg, det är ingen bra tour, fortsätter han.

”Får se vad jag tar för beslut”

Vad tänker du då om morgondagen (etappen uppför slalombacken)?

– Jag får se, jag ska prata med tränaren, höra vad han säger och vi hur ska lägga upp det inför i morgon.

Kan det vara så att du inte kör?

– Det kommer jag nog göra. Vi får se vad jag tar för beslut.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer