Calle Halfvarsson åker direkt till Peking. Foto: Bildbyrån

Halfvarssons plan: Reser direkt till Peking

Uppdaterad
Publicerad

Förkylningen ställde till det för Calle Halfvarsson.

Nu väljer han bort OS-lägret i Italien och kommer i stället att resa direkt till Peking.

– Det var inte aktuellt att gå på ett chartrat plan med resten, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Tour de Ski var ett steg i rätt riktning för Calle Halfvarsson. 32-åringen visade upp fin form men tiden efteråt har präglats av en förkylning.

Aftonbladet var först med att rapportera om att Halfvarsson nu väljer att avstå skidlandslagets höghöjdsläger i italienska Livigno. För SVT berättar han att förkylningen drog ut på tiden. Han kommer i stället att träna på Lugnet i Falun och lämnar för Kina på torsdag, nästa vecka.

– Jag var typ frisk när vi skulle åka förra veckan, men jag var fortfarande lite täppt. Det var inte aktuellt att gå på ett chartrat plan med resten (av landslaget), då skulle man få rätt många sneda blickar, så det var av respekt för dem, säger Halfvarsson.

Man började kolla på alternativa resplaner för att han skulle kunna ansluta till Italien några dagar senare.

– Det kändes inte som någon höjdare att gå på ett flyg med massa andra passagerare där man inte har en aning om någon har corona. Sedan blev det snack om att jag skulle åka bil ner. Men eftersom jag missade träningsdagar när jag var förkyld så kändes det dumt att sitta i en bil ner i Europa. Sedan kändes det även som att det kunde bli komplikationer med mat och att sitta still i en bil i flera dygn, det kändes inte aktuellt. Då tog jag beslutet att träna på hemma och åka raka vägen till Peking, säger Halfvarsson.

Hur förkyld var du?

– Det var ingen allvarlig förkylning utan bara segt, det satte sig i bihålorna. Det var bara att vila i fem-sex dagar och sedan kunde jag smyga igång träningen. Det sitter fortfarande kvar lite i bihålorna, det är lite trögt att bli av med men jag har tränat några dagar och det går bra.

Är du orolig att det påverkar dig negativt till OS?

– Man blir alltid lite orolig. Jag var i bra form på touren och sen får man en förkylning som ställer till det lite. Jag är inte så orolig men det är klart, en förkylning är aldrig bra. Det är bara att gilla läget och utgå ifrån att det ska gå bra ändå.

KLIPP: Frida Karlsson ”Tror OS-byn är jordens säkraste plats” (18 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.