Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Falk kan avsluta karriären Foto: Bildbyrån

Hanna Falk kan avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk har dragits med skadeproblematik sedan hösten 2019.

Fortsätter problemen öppnar hon för att lägga av efter säsongen.

– Det krävs att jag får bukt med  det om jag ska fortsätta, säger Falk till SVT Sport.

Hanna Falk har dragits med ryggproblem i snart 1,5 år. Den 30-åriga västgötskan kom dock tillbaka och har tagit en fjärde- och en niondeplats i de två världscuptävlingar som hon ställt upp i den här säsongen.

Men skadeeländet fortsätter.

– Just nu är jag i ett läge där jag tycker att jag försökt mycket utan att få det att funka hundra procent. Det är liksom hela tiden utmaningar, men ja, vi får se här efter säsongen.

Kan karriären vara över?

– Så ont som jag haft i slutet så börjar jag fundera. Nu tycker jag inte att jag fått visa det i år på grund av corona men har efter operationen gjort ett bra jobb och åkt fortare än någonsin. Det finns så mycket i kroppen, men det är hela tiden småsaker kopplat till ryggen som gör att det är svårt att få ut hundra i skidspåret och det är frustrerande.

”Svårt att sitta”

Falk berättar att ryggproblemen har lett till att hon kompenserat med andra delar av kroppen. Det i sin tur har inneburit nya känningar. Bland annat en nerv i benet som gör sig påmint i vardagen.

– Det gör det svårt att sitta ner och sova i perioder. När det blir så börjar man undra vad tusan man håller på med.

– Det krävs att jag får bukt med det om jag ska fortsätta. Jag har hjälp av folk som ska ta reda på vad som krånglar, men det krävs en hel kropp. Jag vill inte lägga mig på femtio procent och köra på halvfart – jag vill vara med i världseliten och köra fullt ut.

Du har försökt och försökt och fortsätter att försöka. Behöver du svar snart?

– Jag är väldigt otålig. Jag har dåligt tålamod för det mesta, men det har varit prövande 1,5 år. Det har fortfarande gått ganska lite tid efter operationen och jag vet att jag behöver ge det mer tid. Men man vill att saker ska gå fortare och slippa bakslagen. Men det hör till.

Falk fortsätter:

– Jag får ge det mer tid. Man lär sig hela tiden vad man ska göra och inte göra. Jag kan inte träna som vanligt utan att tänka längre. Jag har haft svårt att löpträna, har svårt med vissa övningar. Jag får tänka på hur jag reser och kör rehab. Man ska labba runt hur ryggen mår och det tar på psyket i längden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer