Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson: Sverige är favoriter i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson, 21, är full av självförtroende inför VM i Oberstdorf. Trots Norges starka lag ser hon svenskorna som favoriter i damstafetten.

– Det tycker jag, säger hon till SVT Sport.

Med en knapp vecka till mästerskapet känner den svenska skidstjärnan Frida Karlsson VM-formen komma.

– Jag börjar känna mig piggare och piggare. Att vara här i Saxnäs med det här gänget där alla verkligen sprudlar ger mycket energi. Jag har fått ladda hemma i Sollefteå i strålande sol och med optimala skidfören. Om inte det ger energi så vet jag inte vad, säger hon.

Karlsson gjorde oväntad succé redan för två år sedan då VM gick i Seefeld. I debuten blev det tre medaljer. Den här gången är förväntningarna utifrån större, men det stör inte henne.

– Jag brukar inte känna av det yttre. Det är mer att jag inifrån har viljan att vara på topp under VM. Det ser jag som en fördel och det kommer driva mig till att göra mitt yttersta. Det är med en positiv känsla jag går in i VM.

Det har gått rykten om att du varit övertränad. Vad säger du själv om det?

– Övertränad är ett väldigt dramatiskt ord. Att jag har varit lite belastad kan jag skriva under på, men det har också hört till planen. Jag har tränat lite hårdare för att bli lite belastad, för att sedan kunna hämta hem det under en lugnare period.

Vad är din målsättning i VM?

– Jag har inte satt några resultatmål, men i prestation vill jag göra mina fyra bästa lopp i karriären hittills.

Vad är känslorna inför damstafetten?

– Det är en dag som jag känner att hela nationen väntar på. Det kommer att bli en kul dag.

Kan ni upprepa segern från Seefeld?

– Det tror jag.

Är ni rentav favoriter?

– Det tycker jag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.