Här hoppar Norge in i intervjun: ”Hade inte gjort likadant” Foto: NRK/Bildbyrån.

Här jublar Norge vid Frida Karlsson efter stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson intervjuades av NRK efter stafettfiaskot.

Bredvid stod Norge och jublade – och hoppade sedan in framför kameran.

– Vi har pratat så mycket om att man ska ha respekt för varandra och för andra nationer. Visst kan det ske i stundens hetta så där men just att springa in och ta över en intervju, det tror jag inte att vi skulle göra. Jag hoppas inte det i alla fall, säger Sveriges landslagschef Anders Byström till SVT Sport.

I en intervju med Expressen kallar han Norges agerande för ”fruktansvärt osportsligt”.

Han får mothugg från norskt håll.

”Besviken”

– Om Byström gör en sak av det där så blir jag väldigt besviken på honom, säger Norges landslagstränare Ole Morten Iversen till Nettavisen.

– Det är en helt naturlig reaktion. Hon blev beordrad att skynda sig till NRK. Intervjun med Frida var färdig. Heidi kommer och jublar. Om Anders Byström och de svenska tjejerna inte tål det, så tycker jag faktiskt att ... jag tycker att de borde ligga lågt med det.

När SVT Sport pratar med Anders Byström senare på torsdagskvällen tar han det hela med ro.

– Ole Morten sa själv att han tyckte att det var synd att vi inte fick chansen i dag, så det är inga hard feelings mellan oss.

”Vill oss inget illa”

Han tror inte att Heidi Weng och kompani gjorde det hela med ont uppsåt.

– Tror inte att det finns någon som vill oss något illa. Det är en kul norsk/svensk duell som vi hade sett fram emot. Jag tror faktiskt att Norge också tyckte att det var lite tråkigt att den duellen inte blev av, säger Byström till SVT Sport.

Frida Karlsson var nedstämd efter stafetten. På frågan om hur det känns att förlora mot Norge säger hon:

– Fruktansvärt. Men vi kommer att komma revanschlystna till OS nästa år, säger Karlsson till NRK.

Se klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.