Foto: Fredrik Sandberg/TT och Andreas Hillergren/TT

Damtränaren: ”Livrädd och jätteglad”

Uppdaterad
Publicerad
Annika Zell blir längdlandslagets nya tränare. Den 53-åriga, tidigare orienteraren, presenterades som en av landslagets nya tränare under tisdagen.
– Jag känner en otrolig ödmjukhet inför uppgiften samtidigt som jag är livrädd och jätteglad, säger Zell till SVT Sport. 

Annika Zell ska tillsammans med Stefan Thomson bistå Charlotte Kallas personlige tränare Magnus Ingesson i att träna damlaget.

– Magnus Ingesson kommer att vara ansvarig för damerna sen får vi se hur rollfördelningen blir bland oss andra. Vi har inte hunnit samtala så mycket om det, idag är första dagen vi träffas alla tränare tillsammans, säger Zell.

Stina Nilsson: ”Offensivt och vågat gäng”

Stina Nilsson som hade sin mest framgångsrika säsong någonsin satsar mot ännu en vinter och tycker att tränarstaben ser spännande ut.

– Det är ett offensivt och vågat gäng som landslaget har valt att satsa på. Det är människor som jag inte har så mycket erfarenhet av så det ska bli kul att se vad de har för erfarenheter att dela med sig av, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer