Ida Dahl jagar andra raka Ski Classics-segern: ”Ska bli himla kul”

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen tog Ida Dahl sin första seger i Ski Classics – i helgen är det dags för nytt race.

– Jag är så otroligt glad och avslappnad. Det ska bli så himla kul, jag försöker bara att njuta så mycket som möjligt av förra helgen och hoppas att det håller i sig, säger Dahl till SVT Sport.

Förra veckan hade Ida Dahl sitt livs helg med en seger och en andraplats i långloppscupen Ski Classics. Vinsten kom i söndags i det 32 km långa loppet i Toblach-området som avslutades med en enorm stigning upp till Prato Piazza.

Även denna helg blir det uppförskörning. På grund av snöbrist har lördagens lopp, som skulle ha varit 75 kilometer långt, ersatts med ett helt nytt backlopp över tio kilometer med individuell start.

– Uppenbarligen passar det mig bra med uppför, det ser jag fram emot. Sedan är det kortare och jag brukar gynnas av att det är lite längre, men det går tungt hela vägen så jag tror att det ska passa bra, säger Dahl.

Stigning på 400 höjdmeter

Det är första gången i Ski Classics innehåller ett individuellt tempolopp. Åkarna ska ta sig från starten på 1600 till målet på ca 2 000 meters höjd.

– Det är verkligen annorlunda och det var väldigt längesedan jag gick ett individuellt och det är backrace... För oss är det inte ett långlopp, men det ska ändå blir kul att se vilka som är bra på det här, säger totalledaren Britta Johansson Norgren till SVT Sport.

Noterbart är att söndagens tvåa Astrid Öyre Slind testats positivt för covid-19 och missar helgens tävling.

SVT sänder lördagens långlopp i La Venosta med start kl 8.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.