Foto: Bildbyrån

Hela norska laget har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Hela det norska laget Team Koteng Eidissen sattes i karantän efter att en medarbetare testat positivt för covid-19.

Nu kommer besked om att hela laget också testat positivt.

– Ingen har några allvarliga symtom så jag hoppas att de snabbt är tillbaka i spåren, säger lagets tränare Tore Björseth Berdal till VG.

Det har sedan tidigare i veckan varit klart att stjärnorna i Team Koteng Eidissen inte kommer till start i helgens Ski Classics i Schweiz.

Detta efter att en medarbetare i serviceteamet testat positivt för covid-19 och därmed sattes hela laget sattes i karantän.

– Efter ankomsten till Schweiz har hela laget satts i karantän. Det är schweiziska regler som gäller, att man kan testa sig igen efter dag sju. Det gör att det inte blir någon tävling för oss till helgen, sa lagets tränare Tore Björseth Berdal då till lanngrenn.com.

Nu kommer besked om att hela laget, där bland annat toppåkarna Martin Johnsrud Sundby och Astrid Öyre Slind ingår, har testat positivt för covid-19.

– Ingen har några allvarliga symtom så jag hoppas att de snabbt är tillbaka i spåren, säger lagets tränare Tore Björseth Berdal till VG.

SVT sänder morgondagens Ski Classics från Schweiz med start 08.00 i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.