Foto: Bildbyrån

Sundby satt i karantän – missar helgens lopp

Uppdaterad
Publicerad

Flera norska långloppsåkare från samma lag har satts i karantän i Schweiz, enligt uppgifter till lanngrenn.com. Däribland Martin Johnsrud Sundby, som tidigare varit öppen med att han endast har en vaccindos mot covid-19.

Även norska toppåkaren på damsidan Astrid Öyre Slind, som gav svenskorna i Ski Classics en hård kamp i Sydtyrolen förra helgen, är en av de som har isolerats.

Enligt den norska sajten är anledningen att en medarbetare i serviceteamet för Team Koteng Eidissen testat positivt för covid-19. Därför måste samtliga åkare i laget som deltog i förra helgens tävlingar vara i karantän i sju dagar.

Åkarna hade åkt till schweiziska Samedan för träning och förberedelstid inför nästa helgs tävlingar i italienska Melago, när det positiva coronabeskedet kom.

– Efter ankomsten till Schweiz har hela laget satts i karantän. Det är schweiziska regler som gäller, att man kan testa sig igen efter dag sju. Det gör att det inte blir någon tävling för oss till helgen, säger lagets tränare Tore Björseth Berdal till lanngrenn.com.

Sundby har tidigare uppmärksammats för att han av medicinska skäl endast har tagit en vaccinddos mot covid-19. Men fick, efter viss osäkerhet, till slut klartecken att delta under förra helgens tävlingar i italienska Sydtyrolen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.