Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se incidenten i spelaren. Foto: Yle/Bildbyrån

Iivo Niskanen anklagas för att ha sparkat konkurrent – slår tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Iivo Niskanen, 32, anklagas för att ha sparkat till en konkurrent i spåret.

Efteråt uppstod också ett vilt ordbråk i målfållan.

Men Niskanen slår tillbaka mot anklagelserna.

Det var i söndagens stafett i finska cupen som Iivo Niskanen hamnade i blåsväder.

Kalle Parantainen, 24, anklagade den finske längdstjärnan för att ha sparkat honom under loppet och i målfållan syntes de båda diskutera vilt.

”En blodig fläck”

– Hans beteende i den situationen var inte på något sätt acceptabelt. Jag märkte senare att jag hade en blodig fläck på tävlingsdräkten, säger Parantainen till nyhetsbyrån STT enligt Yle.

Incidenten har skapat stora rubriker i Finland och Niskanen har både på sociala medier och i intervjuer slagit tillbaka mot anklagelserna.

Han nekar till att ha sparkat till Parantainen i spåret och han säger att han har hört av sig till Parantainen där han skrev att hans språkbruk i målfållan inte var av det lämpliga slaget.

Men Parantainen har inte velat svara.

– Det är olyckligt att han inte velat tala med mig eller svarat då jag kontaktat honom. I offentligheten tycks också hans ord om det som inträffat förändrats ett par gånger, säger Niskanen till Yle.

”En medtävlare såg sparken”

Parantainen bekräftar också att Niskanen har hört av sig.

– Iivo ringde mig men jag ville inte svara. Våra åsikter skiljer sig åt ganska så mycket. Det finns också ögonvittnen men det vill inte Iivo tillstå. En medtävlare såg en spark, säger han.

Se incidenten i spelaren i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.