Iivo Niskanen under världscupen Foto: Bildbyrån

Skadad Niskanen står över lopp under finska mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Finlands dubbla OS-guldmedaljör Iivo Niskanen ställer inte upp i fredagens klassiska 15 km under de finska mästerskapen i Imatra. Orsaken är en irriterad armbåge.

– Min armbåge blev irriterad under helgen i Ulricehamn och det är klokast att inte riskera något, skriver Niskanen på sociala medier.

27-årige Iivo Niskanen var anmäld till helgens alla tre tävlingar i finska mästerskapet, men kommer endast att tävla på lördagen då det är dags för stafetterna, skriver svenska Yle.

Niskanen vann VM-guld på 15 km i VM i Lahtis 2017 och är således Finlands största guldhopp till VM i Seefeld. Men nu lider Finlands största VM-hopp av en liten armbågsskada och tvingas därför ställa in alla individuella starter.

– Den här gången deltar jag bara i stafetten där min insats behövs. Min armbåge blev irriterad under helgen i Ulricehamn och det är klokast att inte riskera något, uppger Niskanen på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.