Jacob Hård. Foto: Bildbyrån

Jacob Hård: ”Ovärderligt för de andra åkarna”

Publicerad

I dag kom beskedet att Charlotte Kalla kommer tillbaka till det svenska längdlandslaget. SVT Sports kommentator Jacob Hård är positiv till stjärnans återkomst. – Det är ovärderligt för de andra åkarna faktiskt, säger han.

I april 2016 valde Charlotte Kalla att bryta med längdlandslagets träningsgrupp för att i stället träna på egen hand. Men nu är den svenska stjärnan tillbaka i landslaget – något som SVT:s Jacob Hård bara ser positivt på.

– Spännande, roligt och viktigt. Inte minst för landslaget och de andra i gruppen att ha med sig Charlotte. Det är ovärderligt för de andra åkarna faktiskt, säger Jacob Hård.

Hård: ”Viktigt för landslaget att ha med Charlotte” 

Nyheten presenterades på en presskonferens under torsdagen och Charlotte Kalla fanns själv på plats för att besvara frågor.

– Jag tror att Charlotte är ärlig när hon säger att hon tycker att det är roligt att vara tillbaka i landslaget. Sedan tror jag att sparringen hon kan få av Stina Nilsson och de andra kan vara värdefull för henne, säger Hård.

Dessutom blir Kallas tränare, Magnus Ingesson, ny tränare för de svenska damerna.

– Lite förvånad är jag faktiskt, det var ett tag sedan han var med i landslagsverksamhet. Men visst, en tanke man har lekt med är det.

Kalla tillbaka i landslaget: ”Ska bli fantastiskt kul” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer