SVTs expert Jacob Hård och avgående längdchef Johan Sares Foto: Bildbyrån

Jacob Hårds passning till Sares efterträdare: ”Det måste hända saker fort”

Uppdaterad
Publicerad

Igår kickstartade Johan Sares igång försäsongen på Bosön.
Idag hoppade han av rollen som längdchef.
Sares har gjort stordåd med förbundets ekonomi. Det positiva resultatet talar sitt tydliga språk menar SVTs kommentator Jacob Hård, som samtidigt skickar en passning till den ännu oannonserade efterträdaren.
– Herrsidan är för dålig. Det gäller att inte somna till för det är ett väldigt starkt damlandslag just nu, säger Hård efter beskedet om Sares avgång.

Det ekonomiska resultatet för det Svenska längdskidförbundet är positivt, likaså framgångarna i spåret för damerna. Det positiva resultatet talar sitt tydliga språk menar SVTs kommentator Jacob Hård.

– Han har varit en stark och offensiv ledare. Inte minst på marknadssidan. Att förvalta de sportsliga framgångarna till en stark ekonomi, det har han lyckats med, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård efter beskedet om Johan Sares avsked.

Herrsidan måste lyfta

Men det är desto mer att jobba på gällande herrarna som inte levererat de topplaceringar senaste åren som vi historiskt varit vana med.

– Tränarstaben är densamma. Så kan de nya cheferna kan ta tag i nya strategiska frågor. För det finns det saker att göra. Herrsidan måste lyfta sig, det måste hända saker fort, menar Hård.

SVTs kommentator får medhåll av landslagschefen Jonas Peterson.

– Tjejerna har haft stolpe in lite överallt den här vintern. Calle (Halfvardsson) har inte fått ut det han velat och där finns ett sparkapital, säger Peterson till SVT Sport.

Till i år har herrlandslaget bantats ned och fått färre platser i årets A-trupp, i förhållande till damerna. Calle Halfvarsson är i frontlinjen för en desarmerad armé. 30-åringen har nu har repat mod inför den nya säsongen efter att nästan slutat senaste säsongen.

– Jag tycker det är riktigt roligt fortfarande. Men under VM var jag så less att jag hade tankar på att lägga av.

Som i att det är sista säsongen?

– Ja, nu gör jag något vettigare, avslutar Halfvardsson till SVT med ett skratt.

Sveriges längdchef Johan Sares lämnar sin post efter tio år i Svenska skidförbundet. Ingen ersättare är ännu kommunicerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer