Johan Olsson sprang Lidingöloppet på supertid

Uppdaterad
Publicerad

Den legendariske skidåkaren Johan Olsson, 37, sprang i dag sitt första Lidingölopp. Han gjorde en fantastisk insats och slutade 21:a på 1.48.59 på 30 km.

– Det gick sensationellt bra och jag hade en fantastisk resa, säger Olsson, som avslutade skidkarriären i våras, till SVT Sport.

Olsson bars fram av publikhavet runt banan och var lite orolig att han rycktes med i något som han inte skulle bemästra.

– Folk var så exalterade och hejade och jag sprang första milen på drygt 35 minuter och kände väl att det gick lite väl fort och fick hålla i handbromsen, säger han och fortsätter.

– Även om jag tog slut i benen med sju kilometer kvar överraskade jag mig själv, funderar Olsson, som var 28:a med milen kvar att springa och hade en positiv avslutning.

Årets svenske mästare i maraton, Martin Öhman, slutade placeringen efter Olsson som 22:a.  Som 25:a sprang Fredrik Uhrbom i mål. Han kollapsade i Finnkampen 2013 och fick ett publikt genombrott.

Det var en rejäl fullträff Olsson fick på.

– Det här kommer att vara min bästa tid någonsin.

Olsson var 10.12 efter vinnaren Napoleon Solomon.

LÄS OCKSÅ: Ovanlig svensk seger i Lidingöloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.