Therese Johaug. Foto: Biuldbyrån

Johaug: ”Mer ro och trygghet nu”

Uppdaterad
Publicerad

Det var många som var intresserade av att se Therese Johaug igen när säsongen drog igång i finländska Ruka i slutet på november.

Den norska storstjärnan medger att uppståndelsen tog kraft till en början.

– Men saker har lagt sig och jag har mer ro och trygghet nu, säger hon till SVT Sport.

Therese Johaug ledde den totala världscupen innan Tour de Ski inleddes.

När storstjärnan själv valde att stanna hemma i Norge och träna, tog Ingvild Flugstad Östberg tillfället i akt, vann touren och tog över ledningen i totalen.

Men att Johaug fallit ner till en sjätteplats i världscupsammandraget verkar inte vara något som bekommer henne. Istället har 30-åringen njutit av uppehållet.

– Jag har kunnat träna en del och rolig mängdträning. Jag har fått koppla av lite och fått umgås med familj, vänner och kunnat ladda batterierna för det som kommer. Det har varit skönt men nu är jag redo för att börja tävla igen, det kryper i kroppen på mig, säger Johaug till SVT Sport.

På söndag är det dags igen när hon tävlar i Otepää på 10 kilometer klassiskt. Och det är en norska med ro i kroppen som befinner sig i Estland.

– Jag var mer nervös när världscupcirkusen började i Ruka (i november, efter två års dopningsfrånvaro), men saker har lagt sig och jag har mer ro och trygghet nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.