Ebba Andersson (tv) tvåa i masstarten Foto: Bildbyrån

”Tvåa – fantastiskt kört av Ebba”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson stod för en stark insats i masstarten över 10 km klassisk stil i italienska Val di Fiemme. Andersson korsade mållinjen som tvåa tätt bakom Astrid Jacobsen, Norge. – Jag hade en bra dag och jättebra skidor, jag gav allt jag hade och är jätteglad att få kliva upp på pallen igen, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

– Tvåa, det är fantastiskt kört av Ebba, nästan maximal utdelning för henne, säger Anders Blomquist expertkommentator SVT Sport.

Therese Johaug föll i inledningen men var snabbt ikapp.

Tour de Ski

– Det var tufft idag, startade med ett fall och jag blev lite stressad av det men det är så det är ibland. Det var helt mitt eget fel. Jag har fortsatt den gula ledartröjan och sprinten imorgon ska bli spännande, säger Therese Johaug till SVT Sport.

Ebba Andersson klättrade en placering och är femma i sammandraget, 38 sekunder efter Johaug.

– Ett bra utgångsläge känns det som. Det är en jämn tour i år så det blir en spännande avslutning, hoppas jag får till en bättre sprint än senast i Lenzerheide imorgon, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Johaug bad Östberg om ursäkt

Trea blev överraskningen från Tyskland Katharina Hennig, hennes första pallplats i karriären hittills. Precis bakom 23-åriga Hennig kom Johaug som inte har varit utanför pallen i ett distanslopp sedan hennes avstängning för dopningsbrott. Segraren Jacobsen gläds åt Hennigs framgång och menar att det är viktigt för sporten med en tyska på pallen.

– Jag sa till Ebba och Katharina att det här måste vara den gladaste pallen den här säsongen. Och den mest överraskande, säger hon i sitt segertal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet