• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: Bildbyrån.

Johaug accepterar inte frivillig avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug har möjligheten att påbörja en frivillig avstängning redan nu efter det avslöjade dopingfallet som kom under gårdagen. Men Johaug väljer att inte acceptera en frivillig avstängning just nu, säger hennes advokat till NRK.

En frivillig avstängning skulle göra att Johaug kunde börja sin avstängning nu och därav komma tillbaka snabbare. Men Johaugs advokat säger till NRK att hon inte kommer acceptera det då det inte är hon som bör stå ansvarig.

– Therese Johaugs ställning i frågan är att hon inte kan klandras för något. Och ett accepterande av en avstängning innebär ett accepterande av skuld. Därför är det är inte lämpligt för henne att acceptera en avstängning, säger advokat Christian B. Hjort.

Johaug är för tillfället inte avstängd från norska skidförbundet eller internationell skidsport men hon kommer ändå inte  att delta i den norska samlingen i Val Senales.

Hon riskerar också att stängas av i väntan på beslut. För närvarande överlägger Antidoping Norge fallet.  När de lämnar över ärendet till åtalskommittéen kan de välja att stänga av Johaug två månader åt gången tills en dom står klar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer