Foto: NRK/TT Nyhetsbyrån

Therese Johaug: ”Förberedde oss på det värsta”

Uppdaterad
Publicerad

Det norska längdlandslaget har fått klartecken att tävla i Ruka.

Men åkarna förberedde sig på det värsta.

– Vi var inställda på att det inte skulle bli några tävlingar, säger Therese Johaug till NRK.

Therese Johaug och övriga åkare satt i karantän i ett dygn efter att tränaren Eirik Myhr Nossum testat positivt för covid-19 under gårdagen. Tidigare i dag visade det sig dock att Myhr Nossums kontrollprov var negativt och det norska laget släpptes ur karantänen.

– Det är otroligt skönt. Jag har varit inlåst i ett dygn så det var skönt att komma ut och få frisk luft, säger Therese Johaug till NRK.

Corona och idrott

Det var först efter svaret på kontrollprovet som Norge fick klartecken att tävla i världscuppremiären i Ruka. I nästan ett dygn var det ovisst om de norska åkarna skulle få tävla.

– Vi förberedde oss på det värsta, att det inte skulle bli några tävlingar för oss. Vi kommer få förbereda oss på att det kan bli så här i vinter, det här är säkert inte första och sista gången, säger Johaug.

Experten förklarar: Varför har inte Fis skapat en skidbubbla?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet