En vanlig syn den här vintern. Johaug före Östberg. Här vid världscupavslutningen förra helgen. Foto: TT.

Johaug före semester­drömmande Östberg i norska mästerskapen

Publicerad

Therese Johaug tog ett väntat guld på norska mästerskapen över 30 km i ett mulet Lygna, åtta mil från Oslo.

– Det var ett bra lopp. Jag hade lite olika faser mellan lätt och tungt men som helhet är jag väldigt nöjd. Det gällde att befinna sig i bubblan. Jag kunde inte ens drömmma om att comebacken den här säsongen skulle bli så lyckad säger Johaug till NRK och sammanfattar även säsongen, där hon bara fick stryk av Stina Nilsson i ett distanslopp.

Glädjevrål över mållinjen

Johaug gav ifrån sig ett glädjevrål när hon gick i mål efter kraftprovet över klassiskt på en kuperad bana med tungt före. I målfållan kom den totala världscupvinnaren Ingvild Flugstad Östberg, som startat fyra minuter tidigare, fram och gratulerade under glada skratt.

– Det var fin stämning runt banan och ett skönt sätt att avsluta säsongen, säger Johaug.

Johaug hade kontroll på loppet hela tiden och vann med 1.32,1 före Östberg. Anna Svendsen tog bronset. Hon var över fyra minuter efter Johaug. 

– När jag började fundera på var jag ska åka på semester sa jag åt mig själv att ta mig samman och koncentrera på loppet, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer