Foto: Bildbyrån

Johaug hade uppvisning igen – vann före Weng

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug vann med stor marginal för andra dagen i rad under den norska premiärhelgen i Beitostölen.

Nästa helg väntar internationellt motstånd i världscuppremiären i Ruka.

– Det blir spännande. De åker ju fort, de svenska tjejerna. Allt kan hända nästa helg, säger Johaug till NRK.

Therese Johaug vann med minuten i går – i dagens lopp över 10 km fritt skrevs segermarginalen till 36 sekunder före Heidi Weng.

– Jag hade lite kraft på slutet så jag försökte öva på en spurt till Ruka nästa helg, jag fruktar att det kan bli det där, säger Johaug till NRK.

Hur tror du att det går nästa helg?

– Det blir spännande. De åker ju fort, de svenska tjejerna. Och de ryska tjejerna hade mästerskap nu och är i form så allt kan hända nästa helg.

Weng hängde på Johaugs rygg

Trots segermarginalen var dagens lopp ett fall framåt för Weng, som i går blev ifattåkt med en halvminut av Johaug men inte orkade hänga på. I dag var Weng betydligt piggare och kunde följa Johaugs rygg under andra varvet.

– Jag hade bestämt mig för att hålla i så länge det varade. Det var nästan, säger Weng till NRK.

Helene Marie Fosseholm avslutade starkt och knep tredjeplatsen. 23-åriga Karoline Simpson-Larsen, som slutade sexa i det klassiska loppet i går, skrällde på nytt och blev fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.