Foto: BILDBYRÅN

Johaug: ”Jag försökte övertala Björgen att fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug är tillbaka efter sin dopningsavstängning till nästa säsong – men hon återvänder till en sport utan Marit Björgen.
Detta trots övertalningsförsök med 38-åringen.
– Efter ett tag förstod jag att det inte var någon idé, säger Johaug till norska Dagbladet.

Marit Björgen avslutade karriären med ett NM-silver i lördagens tremil. Nu väntar ett nytt kapitel i livet. För kollegan Therese Johaug är det ett vemodigt avsked. För norska Dagbladet berättar Johaug att hon försökte övertala Björgen att köra på ytterligare en säsong.

– Jag försökte övertala henne att fortsätta. Det gjorde jag, säger Johaug till Dagbladet.

– Jag känner Marit så pass bra att jag efter ett tag förstod att det inte var någon idé. Jag förstod att jag inte kunde övertala henne att fortsätta. När Marit bestämt sig är det inte mycket vi andra kan göra.

Vänskapen kommer dock alltjämt att leva vidare.

– Vi kommer fortsätta att ha mycket kontakt och träffas ofta. Jag ska också ut med henne på träning.

Johaug, 29, är tillbaka till nästa säsong efter sin dopningsavstängning. Men det blir inga nya dueller med Justyna Kowalczyk, Aino-Kaisa Saarinen, Kikkan Randall – eller Marit Björgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer