Foto: Bildbyrån

Johaug missar världscupavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug kommer inte till start i helgens världscupavslutning.

Norska stjärnan har fått en inflammation i handleden och väljer därför att hoppa av, det meddelar norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

I helgen avslutas längdvärldscupen i Engadin, Schweiz. Men det blir alltså utan Therese Johaug som väljer att stå över på grund av en inflammation i handleden.

–  Det går bra men jag måste vila handen i några dagar, säger Johaug själv i pressmeddelandet.

Förbundet skriver att beslutet är taget i samråd med tränare och hälsoteamet.

Inflammationen kom efter en förändring Johaug gjorde under VM.

–  Therese hade lite tunnare handskar än vanligt och hade en annan rem på staven. Med dessa förändringar blev det en lite annorlunda belastning, säger landslagsläkaren Remi Andersen till VG.

Missar två lopp

– Det var något hon fick efter VM. Hon har känt det sedan vi kom hit från Oberstdorf, säger Ole Morten Iversen, landslagstränare, till VG.

Johaug skulle ha kört 10 km klassiskt i dag och 30 km jaktstart på söndag.

Norskan tog fyra guld på VM i Oberstdorf men hade inte någon chans på världscupseger då Norge valt att stå över många tävlingar på grund av coronapandemin.

Damernas 10 km startar 15.30. Ebba Andersson, Linn Svahn, Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Charlotte Kalla och Johanna Hagström kör för Sverige.

Innan dess kör herrarna 15 km, starttid 11.40. Oskar Svensson, William Poromaa, Jens Burman, Johan Häggström, Björn Sandström och Karl-Johan Westberg är de svenska åkare som ställer upp.

KLIPP: Therese Johaug hyllar Charlotte kalla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.